Asbest & EPC

 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het opmaken van een EPC en asbestattesten, dan bent u bij Inovar aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van deze certificaten en kunnen u helpen om aan de vereisten te voldoen. Onze experts hebben jarenlange ervaring en bieden professionele en betrouwbare diensten aan tegen een betaalbare prijs.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen om uw EPC en asbestattest snel en efficiënt te verkrijgen. Met Inovar als uw partner kunt u er zeker van zijn dat uw EPC en asbestattesten op een professionele en betrouwbare manier worden opgesteld.

schilder- en behangwerken

Wat is asbestinventarisatie?

Als eigenaar van een gebouw dat voor 2001 is gebouwd en waarvan de oppervlakte 20 m² of meer bedraagt, bent u verplicht om een geldig asbestattest te hebben als u het gebouw of een deel daarvan verkoopt of schenkt. Deze verplichting geldt sinds 23 november 2022. Ook als u geen plannen heeft om het gebouw te verkopen of te schenken, moet u tegen 2032 over een geldig asbestattest beschikken. Bij verhuur van het gebouw moet u uw huurder(s) een kopie van het asbestattest bezorgen, ongeacht of u het attest voor 2032 hebt verkregen.

Inovar kan u helpen bij het verkrijgen van een geldig asbestattest en u voorzien van professioneel advies om te voldoen aan de verplichtingen rond asbest in uw gebouw.

Wat is het energieprestatiecertificaat (EPC)? 

Een Energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Het certificaat bevat een score op een schaal van A tot G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieverspillend. Het EPC is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning of appartement, en moet worden opgemaakt door een erkende energiedeskundige. Bij nieuwbouw is het EPC al aanwezig bij de oplevering van de woning.

Als firma Inovar kunnen wij dit EPC voor u opmaken. Onze erkende energiedeskundigen zorgen voor een nauwkeurige berekening van de energieprestatie van uw woning, en voorzien u van een duidelijk rapport met aanbevelingen om uw woning energiezuiniger te maken. Zo bent u niet alleen in orde met de wettelijke verplichtingen, maar kunt u ook besparen op uw energierekening en bijdragen aan een duurzamere toekomst.