Stuc

 

Stuc zoals mortex van het merk Beal is een veelzijdig materiaal dat steeds populairder wordt in de interieurwereld. Het is een soort minerale pleister die bestaat uit kalk, cement en een bindmiddel van kunsthars. Stuc kan zowel op vloeren, wanden als meubels aangebracht worden en wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid en waterdichtheid.

Stuc kan in verschillende kleuren en texturen aangebracht worden en biedt daardoor veel mogelijkheden voor een gepersonaliseerde look in je interieur. Het wordt vaak gebruikt in badkamers en keukens maar is ook perfect geschikt als vloerafwerking.

De voordelen van stuc zijn talrijk. Het is niet alleen duurzaam en waterdicht, maar ook sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het een ecologisch materiaal en kan het gebruikt worden op verschillende ondergronden, waardoor het geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Als firma Inovar bieden we professionele kwaliteit aan in de plaatsing van stuc. We zorgen voor een perfecte afwerking van uw interieur met oog voor detail en een uitstekende service.

stuc resin
stuc resin
stuc deco

Veelgestelde vragen over stuc

Hoe onderhoud ik stuc oppervlakken?

Het onderhoud van stuc oppervlakken is eenvoudig. Reinig regelmatig met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Bij eventuele beschadigingen kan een nieuwe laag mortex worden aangebracht om de esthetiek en functionaliteit te herstellen.

Kan stuc worden toegepast op bestaande tegels?

Ja, stuc kan over bestaande tegels worden aangebracht indien deze in goede staat zijn, wat het een handige optie maakt bij renovatieprojecten. Het is belangrijk om de tegels goed te reinigen, eventuele oneffenheden glad te maken en een hechtprimer te gebruiken voordat stuc wordt aangebracht voor een optimale hechting.

Welke kleuropties zijn beschikbaar voor onze stuc?

Stuc is verkrijgbaar in diverse kleuropties, variërend van neutrale tinten tot levendige kleuren. Veel fabrikanten bieden aanpasbare kleuren, zodat je de afwerking kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeur en het interieur van je ruimte. Wij hebben meer dan 20 verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Wat is de prijs van stuc / mortex?

Onze tarieven variëren van 135 tot 200 EUR per vierkante meter voor oppervlakken groter dan 10 vierkante meter. Het is belangrijk op te merken dat kosten voor voorbereidende werkzaamheden, zoals het egaliseren van de ondergrond of het aanbrengen van waterdichting in natte ruimtes, niet zijn opgenomen in deze prijs per vierkante meter.