Claystuc

 

Claystuc is een decoratieve techniek op basis van klei en minerale vulstoffen.

Een groot voordeel van claystuc is dat het een ademende en vochtregulerende werking heeft. Het kan vocht opnemen en weer afgeven, waardoor het bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Daarnaast is het ook geluidsdempend en isolerend, waardoor het zorgt voor een comfortabele en rustige leefomgeving. Bovendien is het ook een milieuvriendelijke schildertechniek.

Claystuc heeft ook een natuurlijke uitstraling en kan in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om een unieke en persoonlijke sfeer te creëren in huis. Bovendien is claystuc stootvast en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een duurzame keuze is op de lange termijn. Het is geschikt voor verschillende ondergronden zoals pleisterwerk, hout, beton,…

Deze techniek wordt vaak geplaatst in interieurs met een minimalistische sfeer, waar het zachte reliëf en de natuurlijke kleuren van elk huis een échte thuis maken.

claystuc
claystuc2

Veelgestelde vragen over claystuc

Kan claystuc worden toegepast op diverse ondergronden?

Ja, claystuc kan worden toegepast op verschillende ondergronden zoals pleisterwerk, gipsplaat en beton, mits de ondergrond correct wordt voorbereid.

Wat zijn enkele tips voor het onderhouden van een claystuc-afwerking?

Regelmatig stof afnemen en indien nodig reinigen met een vochtige doek. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en gebruik milde schoonmaakproducten om de natuurlijke uitstraling te behouden.

Kan claystuc geplaatst worden op vloeren?

Neen, claystuc is een decoratieve techniek dat niet zwaar belast mag worden. Afwerken van binnendeuren, kastdeurtjes,… is wel mogelijk met claystuc. 

In welke kleuren bestaat claystuc?

Onze claystuc is beschikbaar in een 15-tal kleuren, geïnspireerd op lichte en natuurlijke aardetinten. Voor specifieke projecten kunnen ook kleuren op maat gemaakt worden.